Griep

      Geen reacties op Griep

Net als heel veel (lees: bijna alle) Nederlanders ben ik ook geveld door de griep. Voel me beroerd, heb koorts, diarree en ik leef op thee met honing en appelmoes. Ook lig ik de hele dag in bed in het donker, slaap ik vooral en kijk ik soms tv. Dat is bij mij niet anders dan bij elk ander ‘gezond’ mens. Wat wel anders is, is dat ‘gezonde’ mensen, nadat ze hersteld zijn van de griep weer hun leven oppakken. Naar hun werk of naar school gaan, met vrienden afspreken of boodschappen doen.
Voor iemand met Lyme is dat anders. Ik voel met nog steeds beroerd, ook al ben ik hersteld van de griep. Ik lig nog steeds in het donker in bed en vul mijn dagen met tv kijken.
André (mijn vriend) en ik waren tegelijk ziek. En hij voelde zich nog veel beroerder dan ik. Maar het is frustrerend om te weten dat hij straks wel weer naar school kan en kan werken.
Ik ben enorm dankbaar dat hij straks weer kan meedoen met de wereld. Maar ik word daardoor wel met mijn neus op de feiten gedrukt. Mijn ‘echte’ wereld is voor de meeste mensen alleen werkelijkheid als ze griep hebben. En dat is moeilijk en valt me best zwaar. Ik wil zo ontzettend graag ook naar school en naar buiten en mijn eigen boodschappen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *