Sonja Reedijk

Sonja Reedijk aan het werk (groot)
Sonja in haar atelier

Geïnspireerd door haar opa ontwikkelde Sonja Reedijk al op jonge leeftijd haar passie voor letters en tekens. Gedurende haar leven heeft Sonja veel verschillende kunstwerken gemaakt. Ze gebruikt daarbij diverse technieken en verschillende soorten materialen, waarbij papier een hoofdrol speelt.
In de webshop is kunst te koop van de kunstenaar Sonja Reedijk.

Kunst opleiding

In 1991 begon ze met lessen kalligrafie en bekwaamde zich in de toepassing ervan door middel van het volgen van verschillende workshops, waardoor ze zich veel verschillende technieken heeft eigen gemaakt.
Ze is afgestudeerd, Vrije grafiek, aan de Stedelijke Academie voor Plastische Kunsten (SAPK) te Genk (B) met laureaat (2006), waarna ze ook de 2-jarige vervolg opleiding Specialisatie Grafiek en Papierscheppen met succes heeft afgerond.
Voorbeeld zijn:

Inspiratie

Sonja Reedijk

De geschiedenis van de ontwikkeling van tekens en het (kalligrafische) schrift blijven een leidraad in haar werk. Natuur en mens zijn eveneens een bron van inspiratie. Ze werkt abstract met structuur en sprekende kleuren, soms is de figuratieve impressie aanwezig.
Naast grafiek, collage zijn nu ook papieren sieraden een grote plaats in haar werk gaan innemen. Verder is ze zich toe gaan leggen op het scheppen van haar eigen papier en past ze haar creatieve gedichten toe in haar werk en Artist’s Books.

Meer weten over Sonja Reedijk?

Meer informatie over Sonja vind je op de website van Sonja Reedijk.
Wil je meer weten over het werk van Sonja klik dan op de website van Exto.