Verhaal van Marleen

Marleen

Vanaf mijn 14e heb ik moeten vechten om normale dingen te kunnen doen, zoals naar school, sporten en vrienden hebben. Nu kan ik dat allemaal niet. 
En helaas is er geen pasklare oplossing voor de ziekte van Lyme… Maar ik blijf hopen op een beter leven!

Wonen

Wonen (klein)

Sinds 2021 woon ik, met beperkte zorg, in Dronten.
Elke dag heb ik pijn. Ik probeer zo goed en zo kwaad het gaat de dagen door te komen.
Doorgaans lig ik in bed omdat ik erg vermoeid ben. Ik verplaatst mij met een rolstoel van bed naar de keuken, badkamer of slaapkamer. Buiten kom ik niet, dat is te vermoeiend. Naar school gaan of werken is helaas niet mogelijk.

Zo ziet mijn dag er uit

Ook support door Marleen

Overdag lig ik op een bed in haar kamer. Ik kijk naar filmpjes op haar tablet of zoek een lekker glutenvrij recept op internet.
Door de ziekte van Lyme ben ik erg gevoelig voor licht en geluid, daarom gebruik ik  gehoorbescherming in combinatie met een koptelefoon met noise-cancelling en zijn mijn verduisterende gordijnen en zonne-screens altijd dicht.

Toekomst

Ik ben al lang ziek. Ik wil heel graag beter worden, maar reguliere behandelingen zijn er niet. De supplementen en behandeling die ik nodig heb kosten veel geld. Mijn wens is om een normaal sociaal leven te hebben en weer naar school te kunnen.

Meer informatie over mij:

Meer over informatie over de ziekte van Lyme voor mij vind je op de pagina over mijn ziekteverloop.
Ik ben ook een paar keer geïnterviewd. Deze verhalen vind je op de pagina over Social Media.